OSK

Rozpravy o člověku a krajině

26.05.2012 00:00

Kraj F. A. Šporka v přednáškovém pásmu „Rozpravy o člověku a krajině“

Pozvánka

Po loňském úspěšném ročníku pořádá letos v sobotu 26. 5. 2012 Občanské sdružení Kohoutov opět přednáškové pásmo „Rozpravy o člověku a krajině“ v místním kostele.  V roce 350. výročí narození hraběte F. A. Šporka, pána z Kuksu a mecenáše tohoto kraje, bude ústředním tématem přednášek dodnes patrný Šporkův vliv na zdejší krajinu.

Václav Lokvenc - mistr mysliveckého Řádu svatého Huberta promluví o proměnách lesa, Stanislav Bohadlo – doc. PhDr., vedoucí kabinetu barokních studií hudební katedry UHK prozradí, jaká se v krajině ozývala hudba a Antonín Ignác Hrdina- Prof. JUDr., DrSc., člen premonstrátského řádu připravuje přednášku o lesních poustevnících ve Šporkově době. Kostelem zazní i zvuk lesního rohu.

Jarmila Tyrnerová, předsedkyně OSK říká:

Kraj F. A. Šporka byl v baroku komponován jako velká zahrada podobně jako Jičínsko a mnoho prvků se zachovalo dodnes.  Jde o krajinu bývalých Sudet a s historickou pamětí je zde problém. Proto pořádáme přednášky pro místní občany i příznivce této podivuhodné oblasti jako podmět k ochraně krajinného dědictví.

Vyhledávání

Kontakt

OSKA z.s. (Občanské sdružení Kohoutov Aktivní) Ing. Jarmila Tyrnerová
Kohoutov 74
544 01 Dvůr Králové nad Labem
499392416